Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

CENTONZE - CASE DI LATOMIE - AGRICULTURA ECOLOGICA

De-a lungul versanților care coboară ușor spre marea cristalină a anticii colonii grecești de Selinunte, cultivată timp de secole cu livezi de măslini, se află ferma organică „Case di Latomie”.

Familia Centonze, proprietară a moșiei din 1953, și-a rezervat întotdeauna un loc de o importanță absolută pentru cultivarea măslinului, concentrându-se imediat pe agricultura ecologică.

Compania este situată într-o zonă de mare interes istoric și peisagistic și acoperă o suprafață de aproximativ 35 de hectare complet îngrădită. Este cultivata exclusiv cu livezi de citrice organice și livezi de măslini.

Cultivarea măslinilor a însoțit întotdeauna istoria oamenilor din Belice. Primele așezări din această zonă sunt legate de nașterea lui Selinunte, o colonie străveche de Magna Graecia, fondată în secolul VII î.Hr. Selinunte a cultivat și a propagat măslinul colonizând Valle del Belice și dedicându-se extragerii uleiului încă din acele vremuri. , după cum au demonstrat morile de piatră găsite în zona „Latomie” și care datează din secolul al V-lea î.Hr.

 

Nocellara del Belice este singurul măslin italian care se poate lăuda cu două premii D.O.P.

Măslinele din acest soi se caracterizează printr-un raport excelent de pulpă/sambure,  și un conținut de zahăr moderat. Drupa are o formă mare, sferică, de o culoare verde intensă, care devine roșu vinos pe măsură ce se maturizează. Pulpa este crocantă și se desprinde cu ușurință de sambure. Culoarea este de un verde profund, iar gustul ușor amar cu note ușoare de picant și amar.

Cele mai bune drupe se recoltează manual în octombrie și noiembrie pentru a fi presate la rece timp de 4 până la 12 ore înainte de a deveni ulei. Natura particulară a solurilor și a climei, plantele vechi de secole, pasiunea și dragostea noastră în creșterea lor, fac din uleiul „Centonze” o adevărată comoară. Este un aliment pur; ideal pentru îmbunătățirea tuturor aromelor mâncărurilor tipice mediteraneene.

 

Calitatea certificată a uleiului de măsline extravirgin organic „Centonze” este o valoare absolută, dar și un angajament zilnic care presupune o supraveghere strictă și constantă a întregului ciclu de producție, de la colectarea și selecția măslinelor până la procesele de prelucrare și păstrare a produsului finit.

 

Caracteristicile organoleptice tipice ale uleiului „Centonze” sunt culoarea verde intens, mirosul fructat al uleiului de măsline proaspăt presat și o compoziție aromatică foarte bogată și complexă. Are un ton erbaceu, nuanțe de roșii și anghinare, cu senzații medii până la intens de amar și picant. Veridicitatea și calitatea organoleptică ridicată a uleiului „Centonze” sunt confirmate în continuare de numeroasele premii primite atât la nivel național, cât și internațional.

Ordonează după 
Producător  

ulei de masline extravirgin, ecologic (obtinut din
Ulei de Masline Extravirgin Ecologic 0,2 litri
preţ uzual 65,00 LEI

Preţul nostru 55,00 LEI

Nou
Acţiune
Transp. gratuit


ulei de masline extravirgin, ecologic (obtinut din
Ulei de Masline Extravirgin Ecologic 3 litri
preţ uzual 423,00 LEI

Preţul nostru 385,00 LEI

Nou
Acţiune
Transp. gratuit

Recoltarea

Începe la începutul lunii octombrie și poate dura până la jumătatea lunii noiembrie și chiar dincolo, în funcție de condițiile meteorologice și de climă. Aceasta este o fază foarte delicată, deoarece dacă nu sunt recoltate măslinele la momentul potrivit, riscați să compromiteți calitatea uleiului pe care îl veți obține. Cele mai bune drupe se recoltează manual, pentru a fi presate la rece și apoi devin ulei de la 4 la 12 ore după recoltare.

 

Transportul si pregatirea.

Măslinele imediat după recoltare sunt transportate la fabrica de ulei în cutii de plastic perforate care le garantează sănătatea. Aici sunt pregătite pentru presare.  Apoi sunt spălate cu apă rece și trecute pe grile vibrante pentru a elimina impuritățile rămase.

 

Presa

Trecerea de la măsline la ulei se realizează prin trei faze:

 

Zdrobire

Frământare

Extracție

Fiecare dintre aceste operațiuni trebuie efectuate în cele mai bune condiții pentru a favoriza eliberarea totală a uleiului. Fundamental în producerea unui ulei de măsline bun este să menținem fiecare parte din moara noastră întotdeauna perfect curată.

 

În instalațiile cu ciclu continuu, zdrobirea este realizată de concasoare moderne cu ciocan care zdrobesc măslinele pe un cilindru perforat. Frământarea constă în tocarea uniformă a măslinelor, având grijă ca temperatura să nu depășească niciodată 27 ° C. De fapt, sistemul de extracție a uleiului „Centonze” este cel rece. Acest lucru permite ca fructele presate delicat să producă un ulei de densitate foarte mare, cu o culoare verde intensă, o aromă picantă și erbacee și o aromă fructată.

 

Filtrarea se face după câteva zile de decantare naturală.

 

 

 

Depozitare și îmbuteliere

Uleiul, pentru protecția calității sale, este păstrat în recipiente din oțel inoxidabil și depozitat sub cap de azot la o temperatură constantă până la îmbuteliere, care are loc  într-o atmosferă de controlata.

Toate acestea asigură condiții optime pentru conservarea produsului.

YTA0Yj