Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

CONTACTE

Codrut Morosanu
info@gfhoreca.ro
Bucuresti - Romania
tel: 0724 262 072

Ferma DeMenta

PRODUSE DISPONIBILE IN FUNCTIE DE SEZON  - PRODUCEM NOI !!!!
Ordonează după 
Producător  

preţ uzual 268,00 LEI

Preţul nostru 185,00 LEI



preţ uzual 85,00 LEI

Preţul nostru 75,00 LEI

Transp. gratuit


 

Preţul nostru 150,00 LEI

Transp. gratuit

Usturoiul ma atras intodeauna, fiind cotat in magazine si piete la preturi foarte avantajoase, fata de ceapa, si din experienta mea, pe care evident credeam ca o am, am dedus ca usturoiul e la fel de usor la cultivare ca si ceapa.

In toamna anului 2015 Nea' Petre care pe atunci ne ajuta la una alta prin gradina ne-a invatat cum sa plantam usturoiul. Simplu, cu sfoara si sapa, incet la linie vreo patru sau cinci randuri.

A trecut iarna frumos peste el si in primavara fiind doar cativa metrii patrati in fata casei am avut mare grija de el. Am irigat intens, am fugarit buruiana din jurul lui si unde erau aglomerati mai smulgeam din ei si ii mancam asa proaspeti si verzi cum erau.

Crestea foarte mare si viguros, de ziceai ca-i praz.

Usturoiul nu e chiar pretentios se face relativ usor. 

 In vara lui 2016, in luna iunie am hotarat sa recoltam usturoiul si astfel cu caiet si creion sa facem noi analizarea afacerii care se contura in cultura usturoiului.

Si dupa ce am recoltat,calculat cantarit si magulit, a iesit 3 kg de usturoi de pe fiecare metru patrat. Evident din experienta lipsa nu stiam ca de fapt usturoiul abia recoltat este foarte greu datorita cantitatii de apa din el, care scade cu 10 - 15% dupa fiecare luna calendaristica de depozitare. Am neglijat si pamantul de pe el, am neglijat si radacinile care si ele proaspete fiind inca nu se uscasera si mai erau si pline da pamant.

asa ca dupa cateva luni de euforie in calitate de bussines man al usturoiului decidem impreuna ca este momentul sa plantam pe aproape trei hectare.

Si purcedem numaidecat la achizitia usturoiului fara de care afacerea nu porneste. Niste tone. Da, tone. Tone care dupa ce incepi sa-l desfaci se imputineaza semnificativ, pentru ca usturoiul ca sa-l semeni in pamant trebuie desfacut si astfel scade mult aruncand la gunoi usturoiul stricat si foile care-l imbraca. Usturoi stricat era mult si printre el si sec, pentru ca daca te bucuri la un pret mic de achizitie vei savura cealalta parte a monedei.

Si dupa ce l-am desfacut noi, l-am asezat in saci frumos asa catel langa catel curat si pregatit de semanat. dupa cateva zile trecand pe langa locul in care usturoiul era in asteptare am simtit un miros ascutit de usturoi ca cel din parizer, asa intens. am bagat mana in mijlocul sacului indesand cu putere sa ajung in interior cat mai adanc, si....

Si se intampla intamplarea care am descoperit-o mai tarziu citind despre usturoi cum ca daca-l desfaci cu prea mult timp inainte de plantare el sa va aprinde. adica se incalzeste se incinge si evident se strica.

A doua zi evident ca am intrat in febra organizarii plantarii cat mai repede cu putinta. Tot din povestile povestite si citite de pe internet am hotarat ca trebuie tratat cu piatra vanata. Asa ca am facut o zeama in care am scufundat fiecare sac in parte tinand-ul acolo minute bune astfel incat sa fie treaba treaba. 

A doua zi pe cand trebuia sa plantam a inceput sa ploua si a tinut vreo cateva zile bune. 

Am semanat usturoiul mult mai tarziu decat trebuia si evident ca mai mult de jumatate din el a fost compromis datorita tratamentului aplicat de mine.

USTUROI semanat toamna 2016

In primavara lui 2017 aveam sa constatam ca a iesit foarte rar si cele zeci de tone de usturoi ce visam noi se imputinasera semnificativ. Am vandut ceva usturoi verde si apoi ce a mai ramas am vandut usor si repede.

Usturoiul verde se vinde foarte bine inaintea sarbatorilor pascale,  apoi scade semnificativ cererea pana aproape deloc. Dar din punct de vedere financiar e mai profitabil sa-l vinzi verde.

CONTACTE

Codrut Morosanu

Adresa: info@gfhoreca.ro

Cod poştal: Bucuresti - Romania

Telefon: 0724 262 072

NTcyN