Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

CONTACTE

Codrut Morosanu
info@gfhoreca.ro
Bucuresti - Romania
tel: 0724 262 072

» Cafea
Despre Cafea

 

 


 

 

 

 

 

 

Kir-ul este un cocktail alcoolic celebru, care isi are originile in Franta, orasul Dijon. Meritul acestei ingenioase combinatii ii apartine lui Felix Kir(1876-1968), primarul orasului Dijon, care obisnuia sa-si trateze invitatii cu aceasta bautura, promovand astfel valorile gastronomice specifice Burgundiei.
Original, kirul era compus din sirop de coacaze negre si vin alb si se numea "blanc cassis". In secolul 19, siropul de coacaze reprezenta 1/3 in reteta, dar astazi, Asociatia Internationala a Bartenderilor recomanda folosirea siropului doar 1/9 din total.
Personal, am incercat reteta originala (1/3) si e... tres bon.
Kirul Royal se face cu sampanie in loc de vin.
Exista o larga varietate de kir-uri: Kir Royal (cu sampanie), Kir Petillant (cu vin spumant), Kir Imperial (cu sirop de zmeura), Cardinal (cu vin rosu), Kir Normand (cu cidru normand),Kir Peche (sirop de piersici) si multe altele.


Ingrediente pentru Kir Royal:
-sirop de coacaze negre
-sampanie rece

Sursa: Gabi Stanciu

Restaurant Gargantua


PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

CONTACTE

Codrut Morosanu

Adresa: info@gfhoreca.ro

Cod poştal: Bucuresti - Romania

Telefon: 0724 262 072

ZTI0M2N