Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

CONTACTE

Codrut Morosanu
info@gfhoreca.ro
Bucuresti - Romania
tel: 0724 262 072

» Ciocolata
Ciocolata neagra scade colesterolul si previne bolile de inima

Ciocolata neagra este unul dintre alimentele-minune care previn colesterolul si tin departe de tine bolile cardiovasculare. Descopera cum te ajuta ciocolata neagra sa uiti de problemele cu colesterolul si sa ai o inima puternica in fiecare zi!

Cresterea colesterolului in sange contribuie la ingrosarea vaselor de sange si cresterea riscului de boli de inima.

Antioxidantii care se gasesc in boabele de cacao, in special polifenolii, ajuta la imbunatatirea functionarii arterelor si la imbunatatirea sanatatii vaselor de sange, ajutandu-te sa ai mereu o inima puternica si sanatoasa.

Si prin continutul bogat de fibre, ciocolata contribuie la mentinerea unui nivel echilibrat al colesterolului. Acestea elimina grasimile si toxinele din organism si impiedica astfel depunerea lor pe vasele de sange.

Avand in vedere ca ingredientele cheie care contribuie la reducerea colesterolului "rau" din sange se gasesc in boabele de cacao, medicii sustin ca doar ciocolata neagra este indicata pentru cresterea colesterolului "bun" si mentinerea sanatatii inimii.

Cu cat ciocolata contine mai multa cacao si mai putine arome si zaharuri, cu atat are mai multe beneficii pentru sanatatea ta.

Ciocolata scade riscul preeclampsiei in sarcina

Studiile au demonstrat ca ciocolata poate avea efecte benefice in timpul sarcinii, printre altele in cazul femeilor care sufera de preeclampsie, o conditie potential periculoasa pentru mama si fat. Afla mai multe despre cum te poate ajuta consumul de ciocolata pentru a indeparta riscul preeclampsiei!

Ce este preeclampsia?

Preeclampsia se refera la hipertensiunea arteriala care apare de regula dupa primele saptamani de sarcina. Cand ia forma severa, preeclampsia poate pune in pericol fatul, intrucat influenteaza negativ circulatia sangelui la nivelul placentei. Din fericire, preeclampsia nu afecteaza mai mult de 5% dintre femeile insarcinate, iar atunci cand apare, nu duce de regula la hipertensiune cronica.

Combate preeclampsia cu ciocolata

S-a demonstrat ca ciocolata poate influenta pozitiv cazurile de preeclampsie, gratie teobrominei, o substanta care dilata vasele de sange, stimuleaza inima, relaxeaza muschii si elimina durerile la nivelul pieptului.

Un studiu realizat asupra a 2.000 de mame a revelat faptul ca femeile care au consumat ciocolata in primul si al treilea trimestru de sarcina au raportat mai putine situatii de preeclampsie.

Ciocolata neagra previne cariile si intareste smaltul dintilor

Ciocolata neagra este un aliat puternic al sanatatii dintilor, specialistii demonstrand ca substantele existente in cacao ajuta la prevenirea unora dintre cele mai frecvente probleme dentare: cariile.

Chiar daca medicii si stomatologii recomanda adesea evitarea dulciurilor, printre care si ciocolata, pentru mentinerea unei danturi puternice si stralucitoare, specialistii sustin ca daca optezi pentru ciocolata neagra, s-ar putea sa faci mult bine sanatatii orale decat daca nu ai consuma-o deloc.

Cu cat ciocolata contine mai multa cacao, cu atat este mai benefica pentru dantura. Astfel ca, ciocolata neagra sau cruda este singura care-si revarsa beneficiile asupra sanatatii dintilor.

Specialistii au demonstrat ca antioxidantii continuti de boabele de cacao - taninele, polifenolii si flavonoidele - impiedica bacteriile sa adere pe suprafata dintilor, sa distruga smaltul si sa dea nastere cariilor.

O alta componenta importanta din cacao, teobromina, si-a dovedit eficacitatea in intarirea smaltului dintilor si in protejarea de radicalii liberi care ataca sanatatea dentara.

Ciocolata pentru fantani, de ce este mai buna decat ciocolata simpla?

Ciocolata pentru fantani are o calitate mult superioara fata de produsele clasice de ciocolata de pe piata. Pe langa textura fluida si fina a acesteia, ciocolata pentru fantani are cateva proprietati inegalabile, perfect adaptate sanatatii si siluetei tale. Descopera cum este mai buna acest tip de ciocolata fata de variantele clasice!

Contine mai mult unt de cacao si mai putin zahar!

Unul dintre avantajele consumului de ciocolata pentru fantani consta in continutul crescut de cacao si scazut in zahar.

Fiind bogata in unt de cacao, acest tip de ciocolata atrage cea mai mare parte din beneficiile pe care le are ciocolata neagra pentru organism, inclusiv in privinta mentinerii unei greutati optime.

Are un gust intens si echilibrat, usor caramelizat!

Un alt aspect care face diferenta intre sortimentele obisnuite de ciocolata si ciocolata special creata pentru fantani este gustul . Are un gust intens, echilibrat si o textura si aroma usor caramelizate, asigurandu-i astfel un rafinament aparte.

Unul dintre cele mai respectate branduri de ciocolata pentru fantani este Callebaut, datorita produselor de cea mai buna calitate pe care le ofera. Magazinul online Gfhoreca.ro iti pune la dispozitie pastilele de ciocolata pentru fantani Callebout, in diverse gramaje, la cele mai bune preturi.

Ciocolata trateaza tusea cronica

Ciocolata este un desert adorat de o lume intreaga, care nu are nevoie de foarte multe motive care sa-i justifice consumul. Insa pe langa gustul delicios si satisfactia pe care o creeaza degustarea unei bucati de ciocolata, exista si efecte terapeutice importante pe care aceasta le are pentru sanatate. Cercetatorii au descoperit recent ca ciocolata ar putea deveni tratament pentru tusea cronica!

Ciocolata ajuta la slabit, combate depresia, cancerul si alte boli grave, dar nu s-a stiut pana de curand ca ar putea trata si tusea cronica, o afectiune inconfortabila, care se manifesta pe termen lung si are simptome extrem de neplacute.

In urma unui studiu realizat recent, in decembrie 2012, in Marea Britanie, medicii au descoperit ca teobromina, o substanta extrasa din cacao, a imbunatatit semnificativ starea de sanatate a unor pacienti care sufereau de tuse cronica. Acestora li s-a administrat doze de cate 1000 mg de teobromina, de doua ori pe zi, timp de doua saptamani. Specialistii au observat ca substanta a avut un efect mai rapid si mai eficient chiar si decat codeina, medicament folosit adesea pentru tratarea afectiunii.

 

ciocolata

Ciocolata neagra combate oboseala si energizeaza organismul

Ciocolata neagra este considerata un aliment care lupta eficient impotriva Sindromului Oboselii Cronice, cauzat de stres si din ce in ce mai frecvent diagnosticat in epoca moderna. Nu doar ca alunga starea de extenuare care pune stapanire pe organism, dar ii ofera si o doza generoasa de energie!

Sindromul Oboselii Cronice (SOC) este o conditie medicala care afecteaza din ce in ce mai multe persoane si care se manifetsa, in mare, prin stare de moleseala, dureri musculare, scadere capacitatii de concentrare si probleme de somn.

Potrivit unor cercetari realizate in cadrul facultatii de Medicina "Hull york", Marea Britanie, consumul periodic de ciocolata neagra, alaturi de o alimentatie sanatoasa si o viata activa, contribuie din plin la combaterea acestui sindrom coplesitor.

Cercetatorii considera ca polifenolii din boabele de cacao stimuleaza secretia de serotonina, un hormon care ajuta la indepartarea oboselii din corp si la redarea starii de bine.

In plus, antioxidantii si substantele nutritive din ciocolata energizeaza organismul si il ajuta sa faca fata cu brio activitatilor de peste zi.

Ciocolata neagra previne aparitia ridurilor

Ciocolata neagra are o multime de beneficii asupra frumusetii pielii. Specialistii au demonstrat ca printre prorpietatile sale cosmetice se numara si efectul de prevenire a ridurilor, unele dintre cele mai negre cosmaruri ale frumusetii tenului.

Atat utilizarea interna, prin consumul propriu zis, cat si cea externa, prin masti de fata, ale ciocolatei negre sunt esentiale in lupta contra ridurilor si imbatranirii premature a pielii.

Potrivit specialistilor, ciocolata neagra contine antioxidanti puternici, care lupta eficient contra radicalilor liberi care ataca sanatatea si frumusetea pielii.

Radiatiile solare reprezinta una dintre principalele cauze ale aparitiei ridurilor. Flavonoizii continuti de boabele de cacao din ciocolata impiedica actiunea razelor UV asupra pielii, protejand-o si mentinand-o mereu neteda si catifelata.

Cercetatorii sustin ca efectul benefic asupra tenului este dat de ingredientele din cacao. Acest lucru inseamna ca doar ciocolata neagra, cu continut crescut de cacao, ajuta la combaterea imbatranirii premature a tenului si la prevenirea formarii ridurilor.

Ciocolata neagra combate stresul si reda rapid starea de bine

Ciocolata neagra este aliatul starii de bine si dusmanul dulce al crizelor de nervi si stresului. Ingredientele naturale si nutritive care se gasesc in cacaua din ciocolata au un efect calmant asupra sistemului nervos central si te ajuta sa te relaxezi instant dupa o zi obositoare de munca sau de activitati solicitante.

Consumul a doar cateva bucatele de ciocolata neagra este suficient pentru a te calma dintr-o criza de nervi si a inlatura stresul din organismul tau. In momentul in care mananci ciocolata, creierul elibereaza hormonii fericirii si ai starii de bine - endorfina si serotonina - si te ajuta sa te relaxezi.

In plus, polifenolii din cacao contribuie la suprimarea stresului oxidativ din organism, care este responsabil pentru declansarea multor tipuri de cancer si boli foarte grave ale organismului.

Cercetatorii care fac intens studii pe efectele pe care ciocolata neagra le are asupra sistemului nervos central sunt convinsi ca, in viitor, aceasta va putea fi folosita ca remediu pentru tratarea unor afectiuni precum anxietatea sau depresia.

Pentru un efect relaxant, specialistii recomanda consumul moderat de ciocolata in dieta zilnica, motivand ca excesul poate conduce la un efect invers: poate determina aparitia stresului, agitatia si iritabilitatea, intrucat pudra de cacao este si o sursa importanta de cofeina.

Ciocolata neagra protejeaza creierul de efectele atacurilor cerebrale

Ciocolata neagra este un aliment care iti protejeaza creierul impotriva atacurilor cerebrale. Descoperirea a fost facuta, recent, de catre cercetatorii de la John Hopkins, SUA, care au stabilit ca o substanta din acest produs reuseste sa limiteze si chiar sa impiedice distrugerea creierului in urma atacurilor cerebrale.

Potrivit cercetatorilor de la "John Hopkins", epicatechina este substanta din ciocolata neagra care ajuta la combaterea atacurilor cerebrale. Aceasta componenta activa din ciocolata nu creeaza un scut de protectie a creierului, ci actioneaza doar la nivel celular. Este un fel de "hrana" pentru celulele cerebrale, care le stimuleaza sa tina piept atacurilor radicalilor liberi asupra creierului.

Specialistii atentioneaza ca nu toate tipurile de ciocolata contin epicatechina. Se pare ca substanta este foarte sensibila la procedeele industriale prin care trece ciocolata in timpul prepararii si sa ca se distruge foarte usor. De aceea, doar sortimentele de ciocolata 100% naturale, neprocesate industrial, beneficiaza de aceasta substanta miraculoasa pentru creier.

Chiar si asa, nu trebuie sa dai iama in produsele cu ciocolata neagra si sa consumi abuziv din ele, intrucat risti sa iti afectezi sanatatea. Cercetatorii sustin ca si o cantitate mica de epicatechina este suficienta pentru a proteja creierul de atacurile radicailor liberi.

Ciocolata de calitate: 5 semne dupa care sa te uiti atunci cand o cumperi

Alegerea unei ciocolate de calitate, care ofera si toate beneficiile acestui aliment delicios, este simpla atunci cand sunt luate in considerare 5 indicii importante cu privire la produsul ales.


Iata cele mai importante 5 semne dupa care sa te uiti atunci cand cumperi ciocolata:


Concentratia de cacao


Cu cat concentratia de cacao este mai mare, cu atat beneficiile ei sunt mai puternice, iar gustul rafinat al ciocolatei amarui dureaza mai mult.


Absenta laptelui


Creata initial pentru copii, ciocolata cu lapte a devenit cea mai populara varietate. Proteinele din lapte inhiba insa asimilarea antioxidantilor din cacao.


Continutul de unt de cacao


Ciocolata care contine unt de cacao este in general mai scumpa, dar si mai buna sau sanatoasa. Varietatile cu uleiuri hidrogenate partial in loc de unt de cacao pot fi ocolite.


Cacao naturala sau alcalinizata


Cand praful de cacao este alcalinizat, aciditatea este redusa, dar si antioxidantii si fenolii importanti sunt prezenti in cantitate mai mica.


Modul in care este ambalata


Ambalajul ideal este intotdeauna gros si perfect etans, pentru a proteja ciocolata de expunerea la lumina.

 

Ciocolata neagra, 5 beneficii importante pentru sanatatea ta

Ciocolata neagra este un produs natural cu efecte terapeutice si profilactice importante pentru organism si sanatate. Cu un continut total diferit de ciocolata obisnuita din comert, acest tip de ciocolata este  foarte sanatos, ajutandu-te sa ai o viata sexuala mai buna, o silueta mai zvelta si o sanatate de fier in fiecare zi.  Descopera 5 dintre cele mai importante beneficii ale ciocolatei pentru organism!

1. Ciocolata neagra previne bolile de inima

Consumul moderat de ciocolata neagra, de 2-3 ori pe saptamana, reprezinta un tratament profilactic eficient impotriva bolilor cardivasculare.

Ciocolata scade tensiunea arteriala si colesterolul din sange, previne aparitia cheagurilor, protejand inima de boli si afectiuni grave.

2. Ciocolata neagra slabeste

Desi multi nutritionisti interzic cu desavarsire ciocolata in dietele de slabire, cercetatorii au dovedit ca cea neagra este un ajutor esential in efortul de remodelare corporala. Chiar daca are un continut caloric crescut, este bogata in antioxidanti cu rol important in stimularea si accelerarea metabolismului si arderea grasimilor.

3. Ciocolata neagra combate depresia si reda starea de bine

Ciocolata neagra este considerata "hrana pentru creier", deoarece continutul bogat de antioxidanti si nutrienti imbunateste functiile cognitive si protejeaza celulele creierului de deteriorare. De asemenea, contine si fenietilamina, o substanta chimica care reda buna dispozitia si tine la distanta depresia sau alte afectiuni care-ti pot afecta buna dispozitie.

4. Ciocolata neagra stimuleaza libidoul si imbunatateste viata sexuala

Continutul bogat de cacao reprezinta atuul pe care ciocolata neagra il are in fata altor produse din aceeasi categorie. Potrivit specialistilor, antioxidantii si nutrientii continuti de cacao au rol stimulent pentru libido si imbunatatesc performantele sexuale ale ambilor parteneri.

5. Ciocolata neagra combate cancerul

Prevenirea cancerului este un alt beneficiu important pe care acest produs natural il are pentru sanatatea ta. Continutul bogat de flavonoizi si alti antioxidanti din cacao contribuie la protejarea celulelor organismului impotriva radicalilor liberi care declanseaza cancerul.

Ciocolata neagra imbunatateste vederea

Ciocolata neagra te ajuta sa vezi mai bine si este la fel de eficienta in imbunatatirea vederii precum morcovul. Descopera cum reuseste ciocolata cu continut crescut de cacao sa iti perfectionezi acuitatea vizuala!

Ciocolata este un aliment minune pentru sanatatea ochilor, datorita compusilor naturali care imbunatatesc circulatia sanguina catre creier si acuratetea perceptiei.

Descoperirea a fost facuta de cercetatori britanici de la Facultatea de Litere din Anglia, care au supus unui studiu mai multe persoane si au descoperit ca administrarea unei cantitati moderate de ciocolata neagra, zilnic, imbunatateste vederea si creste si randamentului intelectual.

Flavonoizii din boabele de cacao sunt antioxidantii care ajuta la imbunatatirea acuitatii vizuale si la sanatatea ochilor tai.

Cu cat ciocolata pe care o consumi contine mai multa cacao, cu atat beneficiile asupra vederii, dar si asupra organismului, sunt mai mari si mai puternice.

 

 

 

Blue Champagne - Reteta

Blue Champagne

Ingrediente:

  1. 1/4 oz (0,75 cl) 1883 Barista "Blue Curacao" Sirop
  2. Champagne rece
  3. 1/2 oz (1,50 cl) Cointreau
  4. Un strop de suc proaspat de lamaie
  5. Alte ingrediente: gheta si o căpşuni proaspata – pentru decor


Mod de preparare:

  1. Se agită ingredientele cu gheata (cu excepţia sampaniei).
  2. Se strecoara intr-un pahar de şampanie.
  3. Completaţi cu sampanie rece.
  4. Se amestecă.
  5. Se decoreaza cu o capsuna.

Sursa:


PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

suna bine!!
MrGgabitzu
26.03.2012 00:28
img img
Re: suna bine!!
inaxaqvo
29.02.2016 13:33
img img
Re: suna bine!!
oxitgeje
29.02.2016 13:32
img img
Re: suna bine!!
iceyehimoy
29.02.2016 13:26
img img
Re: suna bine!!
ubuksukxytuaw
29.02.2016 13:19
img img
Re: suna bine!!
otebuwo
29.02.2016 13:15
img img
Re: suna bine!!
efinacu
29.02.2016 13:11
img img
Re: suna bine!!
pitteebra
29.08.2013 16:22
5 curiozitati despre ciocolata

Ciocolata este atat un desert delicios, cat si un aliment cu o bogatie de proprietati benefice sanatatii. Crezi ca stii totul despre gustoasa ciocolata? Iata cinci curiozitati despre care probabil n-ai mai auzit pana acum!

1. Initial, ciocolata era consumata in stare lichida, maiasii folosind-o, de pilda, in timpul ritualurilor de tot felul, de la inmormantari la nunti si botezuri. Varianta solida de care ne bucuram astazi a fost conceputa abia in secolul al 18-lea, ideea apartinandu-le calugarilor mexicani.

2. Ciocolata a fost folosita in filmul horror "Psycho", al celebrului Alfred Hitchcock. Dar nu cum ai putea crede, ci pe post de substitut al sangelui!

3. Ciocolata cu lapte, atat de indragita astazi, a fost creata abia in 1879, de catre Henri Nestle si Daniel Peter.

4. Nu doar ciocolata propriu-zisa este benefica pentru sanatate, ci si mirosul ei! Se pare ca aroma de ciocolata ar amplifica undele cerebrale theta care promoveaza relaxarea.

5. Mai bine de 66% din cantitatea de ciocolata produsa la nivel mondial provine din Africa, iar nu mai putin de 98% din cantitatea totala de cacao din lume este produsa de numai 15 tari!

Ciocolata neagra, remediu contra anemiei

Ciocolata neagra este un aliment folosit cu succes in prevenirea, dar si tratarea anemiei usoare la copii si adulti. Iata cum actioneaza ciocolata in vederea prevenirii deficientei de fier!

Anemia feripriva (prin carenta de fier) este una dintre cele mai des intalnire forme de anemie, in special la copii si femei.

Anemia apare atunci cand in organism exista un numar scazut de celule rosii si este cauzata, asa cum ii spune si numele, de deficienta de fier.

Ciocolata este un aliment bogat in minerale si mai ales, in fier. Cu cat ciocolata este mai neagra sau mai putin procesata industrial (cruda), cu atat este mai benefica in vederea profilaxiei sau tratarii acestei afectiuni.

Pe langa faptul ca ciocolata contine fier, care contribuie la aportul zilnic necesar din acest mineral, mai contine si flavanoizi.

Principalii flavonoizi din ciocolata sunt flavonolii, care imbunatatesc circulatia sangelui la creier si inima. Pacientii cu anemie se confrunta adesea cu probleme ale circulatiei sangelui, iar consumul de ciocolata impiedica acest efect secundar nedorit.

Ciocolata nu este un tratament in sine pentru anemie, ci doar un adjuvant in tratarea acesteia, si un remediu eficient in prevenirea ei.

Beneficiile uimitoare ale ciocolatei pentru piele

Ciocolata este un aliment cu multiple proprietati terapeutice pentru organismul, dar isi pune amprenta si asupra aspectului fizic al corpului, fiind un produs cosmetic natural extrem de util in ingrijirea pielii!

Fie ca este consumata in alimentatie, fie ca este folosita in masti de fata sau corp, ciocolata contine nutrienti care contribuie la infrumusetarea pielii si la mentinerea elasticitatii ei.

Este bogata in antioxidanti care ajuta la mentinerea fermitatii pielii. Acestia au un  puternic efect antiimbatranire care impiedica aparitia ridurilor,  a pielii flasce si redau aspectul catifelat si stralucirea pielii.

Ciocolata se dovedeste a fi un protector natural puternic impotriva razelor ultraviolete din timpul expunerii la soare. Efectul este datorat continutului bogat de flavonoizi, alti antioxidanti cu efecte uimitoare in mentinerea frumusetii si sanatatii pielii.

Ciocolata cu cele mai multe beneficii asupra sanatatii si aspectului pieli este cea neagra. Cu cat are un continut mai mare de cacao, cu atat beneficiile sunt mai multe, iar efectele de infrumusetare mai puternice.

Fantana de ciocolata: 4 motive sa savurezi ciocolata pentru fantani in propria casa

Fantana de ciocolata devenise, intr-un timp, un accesoriu de nelipsit de la petrecerile cu staif de peste tot. In prezent, din ce in ce mai multe persoane aleg sa-si cumpere fantani  de ciocolata in miniatura, pe care sa le poata folosi, la discretie, in propria casa. Exista si motive bine intemeiate pentru acest trend: ciocolata pentru fantani este un izvor de sanatate si savoare, cum niciun alt tip de ciocolata nu mai este!

1. Fantana de ciocolata este un accesoriu atractiv pentru casa

Niciodata nu stii ce deserturi sa prepari persoanelor dragi sau sa servesti musafirilor care-ti trec pragul ocazional?

Daca ai in casa o fantana de ciocolata in miniatura, nu vei mai avea probleme cu gasirea celor mai gustoase deserturi si nici cu prepararea lor. Fantana face totul in locul tau, iar daca alegi o ciocolata pentru fantani de calitate,  ii vei impresiona pe toti cu deliciosul tau accesoriu de oferit deserturi pe banda rulanta.

2. Ciocolata pentru fantani este mai sanatoasa

Spre deosebire de alte tipuri de cicolata, cea pentru fantani este bogata in ingrediente naturale, pline de antioxidanti si nutrienti care ajuta la mentinerea sanatatii.

Bogata in unt de cacao si cu continut mai scazut de zaharuri fata de alte produse de pe piata, ciocolata pentru fantani poate fi consumata cu succes, in cantitati moderate, si de persoane diabetice sau care tin dieta.

3. Ciocolata curgatoare incurajeaza consumul de fructe

Ciocolata fluida pentru fantani se consuma adesea cu fructe, ceea ce incurajeaza consumul zilnic al acestor alimente, care sunt esentiale intr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

4. Poate fi servita si ca ciocolata calda

Desi este cel mai frecvent consumata cu fructe proaspete sau uscate, ciocolata pentru fantani poate fi transformata intr-o delicioasa ciocolata calda. Plaseaza o cana sub fantana de ciocolata si umple-o pana la jumatate, apoi adauga putin lapte cald, pentru a o  diminua si subtia putin.

Aromatizeaz-o cu vanilie, scortisoara sau alte mirodenii delicioase si serveste-o celor dragi, alaturi de o prajiturica sau fursec.

Ciocolata CALLEBOUT pentru fantana -2.500 kg, 199 lei, Gfhoreca.ro

Ciocolata hraneste creierul si imbunatateste memoria

Ciocolata este un aliment minune pentru sanatatea ta, daca o consumi corect si cu moderatie. Potrivit specialistilor, ciocolata stimuleaza memoria si imbunatateste functiile memoriei, devenind stimulent natural pentru o activitate cerebrala optima.

Ciocolata are un continut bogat de antioxidanti, in special de polifenoli. Acestia au un rol esential in prevenirea afectiunilor creierului, protejandu-i celulele de radicalii liberi si imbunatatindu-i functiile.

Proprietatile benefice pe care ciocolata le are asupra creierului se rasfrang in viata ta de zi cu zi. Pe langa faptul ca iti imbunatateste memoria, consumul ocazional si moderat de ciocolata iti ofera o stare de buna dispozitie si relaxare, datorita faptului ca stimuleaza secretia de serotonina si endorfine in creier.

Medicii sustin ca doar ciocolata neagra protejeaza creierul impotriva imbatranirii premature si afectiunilor neurodegenerative, intrucat antioxidantii benefici se gasesc in continutul de cacao. Cu cat ciocolata este mai neagra, cu atat contine mai multa cacao si are mai multe efecte benefice asupra creierului si sanatatii.

Ciocolata neagra protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui

Ciocolata neagra este un aliment cu rol important in  protejarea pielii de razele nocive ale soarelui si in combaterea unuia dintre cele mai frecvente tipuri de cancer: de piele. Specialistii sustin ca ingredienti activi din cacao tin razele UV la distanta de piele
si previn arsurile solare.

Ciocolata neagra este plina de antioxidanti puternici, care formeaza un scut eficient impotriva radiatiilor solare si protejeaza pielea de arsuri si de cancer. Flavonoidele continute de boabele de cacao au un rol protector eficient, dar si reparator.

In cazul in care te-ai ales cu arsuri in urma expunerii la soare, consumul de ciocolata neagra atenueza inflamatiile si durerea, dar reda si elasticitatea si aspectul sanatos pielii.

Potrivit specialistilor, consumul zilnic a cel putin doua patratele de ciocolata cu continut de peste 70% cacao reduce cu 50% riscul de cancer de piele.

Consumul de ciocolata nu reuseste sa protejeze complet pielea de efectele nocive ale soarelui. Insa  consumata concomitent cu alte alimente cu efect protector si combinata cu aplicarea de lotiuni  de piele cu factor de protectie, formeaza o bariera puternica impotriva radiatiilor si afectiunilor pe care le provoaca.

Ciocolata neagra - 3 beneficii pentru frumusetea ta

Ciocolata neagra este un adevarat elixir al frumusetii si tineretii fara batranete, atat timp cat este folosita corespunzator, in scopuri cosmetice. Iata cele mai importante beneficii pe care ciocolata le are asupra frumusetii corpului tau!

1. Pastreaza pielea tanara si frumoasa

Ciocolata neagra isi revarsa cele mai multe beneficii cosmetice asupra pielii. Datorita antioxidantilor din boabele de cafea, ciocolata combate procesul de imbatranire a pielii si atrage o multime de efecte benefice asupra ei:

- previne aparitia ridurilor
- curata pielea in profunzime
- impiedica depigmentarea pielii
- mentine elasticitatea si prospetimea pielii
- protejeaza pielea impotriva razelor UV ale soarelui

2. Stimuleaza cresterea parului

Pe langa faptul ca mastile cu ciocolata neagra ofera o stralucire aparte parului, consumul alimentar al acestui produs accelereaza procesul de crestere a firelor de par. Aceste beneficii spectaculoase asupra frumusetii parului sunt datorate zincului si fierului din boabele de cacao.

3. Pastreaza o dantura sanatoasa si stralucitoare

O dantura sanatoasa reprezinta un atu al frumusetii, iar ciocolata neagra ajuta din plin la mentinerea sanatatii orale, intrucat intareste smaltul dintilor si ii protejeaza de carii.

Ciocolata, un afrodiziac natural

Ciocolata creste dorinta sexuala si imbunatateste performantele din pat, fiind considerat unul dintre cele mai puternice afrodizace naturale atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Ciocolata reuseste sa reaprinda pasiunea in dormitorul conjugal datorita continutului bogat de cacao, care actioneaza ca un stimulent sexual.

Potrivit specialistilor, boabele de cacao contin trei substante cu rol important in cresterea apetitului sexual si imbunatatirea vietii sexuale a partenerilor dintr-un cuplu. Este vorba de cafeina, teobromina si feniletilamina, care actioneaza ca stimulente pentru cresterea libidoului sau dorintei sexuale.

In plus, consumul ocazional si moderat de ciocolata stimuleaza secretia de endorfine, care sunt considerati hormonii fericirii si ai starii de bine. Are si efecte de combatere a stresului si de relaxare a organsimului, dar si de excitare a sistemului nervos, toate acestea contribuind la stimularea dorintei sexuale si a placerii in timpul actului sexual.

Ciocolata care creste cel mai mult dorinta sexuala este cea neagra, deoarece are cel mai crescut continut de cacao.

Pofta de ciocolata este innascuta la femei

Toata lumea stie ca femeile poftesc mai mult la ciocolata decat barbatii, iar cercetatorii au descoperit si cauza pentru care acestea sunt obsedate de aceasta delicatesa dulce: pofta de ciocolata este innascuta!

Pofta de ciocolata este cea mai populara si cunoscuta preferinta culinara printre femei si apare mai ales in perioada din apropierea menstruatiei.

Un studiu italian, realizat la Universitatea Politehnica Marche, a scos la iveala o descoperire interesanta. Femeile sunt mai predispuse sa manance ciocolata decat barbatii, intrucat pofta de acest desert se "instaleaza" inca de cand acestea sunt in burta mamei.

Potrivit cercetatoarei care a condus studiul, Andrea Trabquili, femeile care sunt expuse la ciocolata atunci cand sunt in burta mamei dezvolta o adictie innascuta pentru aceasta.

Cercetatorii au facut un experiment pe mai multe femei insarcinate  si au observat ca  gravidele care au mancat frecvent ciocolata si urmau sa aiba fetite resimteau contractii si miscari fetale mai puternice decat cele care urmau sa nasca baietei, semn ca baietii nu sunt atat de receptivi la acest desert.

Ciocolata cruda, cel mai sanatos tip de ciocolata

Ciocolata cruda este un sortiment de ciocolata neagra, dar cu cateva particularitati si proprietati care o deosebesc de aceasta. Potrivit specialistilor, este un sortiment raw vegan de ciocolata si cel mai sanatos produs din aceasta categorie.

Ciocolata cruda nu contine zahar, lapte si alte ingrediente procesate industrial sau la temperaturi foarte mari, care au tendinta de a distruge proprietatile nutritive din boabele de cacao.

Este preparata doar din boabe crude de cacao si este usor indulcita cu nectar de agave, pentru a-i pastra intacte proprietatile si ingredientele 100% naturale.

O particularitate a acestui tip de ciocolata este aceea ca ingredientele nu sunt preparate la temperaturi mai mari decat temperatura normala a corpului, in jur de 37-40 de grade Celsius. Potrivit specialistilor, este temperatura ideala, intrucat ingredientele isi pastreaza proprietatile intacte, iar substantele nutritive sunt mai usor asimilate de organism.

Desi are aproximativ aceleasi beneficii asupra organismului precum ciocolata neagra, efectele celei crude sunt mult mai puternice si ajuta organismul sa fie mai tanar si mai sanatos in fiecare zi.

Ciocolata cruda are multiple beneficii asupra sanatatii inimii, vaselor de sange, pielii si sistemului imunitar, prevenind imbolnavirea si imbatranirea prematura a organismului.

Ciocolata neagra este benefica pentru diabetici

Ciocolata neagra este un aliment sanatos care poate fi consumat fara probleme chiar si de diabetici. Mai mult decat faptul ca nu agraveaza boala cronica, acest aliment atrage o multime de beneficii care ajuta la mentinerea sub control a acesteia si la ameliorarea simptomatologiei specifice. Iata cum ajuta ciocolata neagra diabeticii!

Ciocolata este un aliment periculos pentru diabetici in momentul in care este preparata cu ingrediente daunatoare, cel mai periculos dintre ele fiind zaharul.

Insa ciocolata neagra, care are un continut foarte crescut de cacao, nu ridica aceleasi riscuri asupra conditiei medicale precum cea cu lapte sau alte arome artificiale nesanatoase.

De-a lungul timpului, cercetatorii au demonstrat ca ciocolata cu continut foarte mare de cacao are un efect benefic asupra nivelului glicemic al diabeticilor. Potrivit acestora, boabele de cacao folosite in prepararea acestui produs au un efect antiinflamator puternic in organism.

In plus, ciocolata neagra scade pofta de mancare, contribuind la scaderea in greutate, esentiala in cazul celor care sufera de diabet.

Ciocolata previne hipertensiunea arteriala

Ciocolata are o multime de efecte pozitive asupra organismului, motiv pentru care merita introdusa in meniul tau obisnuit. Potrivit cercetatorilor, ciocolata are efecte pozitive asupra tensiunii arteriale si contribuie la prevenirea bolilor de inima!

Ciocolata este un remediu naturist eficient impotriva problemelor cu tensiunea arteriala, contribuind la reglarea ei.

Potrivit specialistilor, consumul a doar 6-7 grame pe zi de ciocolata neagra scade presiunea sangelui astfel:

- tensiunea sistolica scade cu trei cifre,
- tensiunea distolica scade cu doua cifre.

Asadar, consumul unui singur patratel de ciocolata reuseste sa regleze tensiunea arteriala in aceeasi masura in care ar face-o un exercitiu fizic de 30 de minute.

Prevenirea hipertensiunii arteriale contribuie la combaterea bolilor de inima si a altor complicatii asociate acesteia.

Cu toate acestea, medicii sustin ca ciocolata trebuie consumata cu moderatie, intrucat daca este consumata in exces ingrasa si poate avea efecte adverse asupra sanatatii.

Ciocolata neagra sau cruda este cel mai indicat sortiment pentru reducerea hipertensiunii arteriale, intrucat contine mai multa cacao si, prin urmare, mai multe substante nutritive eficiente in reglarea presiunii sangelui.

Ciocolata te face mai inteligent!

Ciocolata este un aliment cu multiple beneficii asupra organismului si sanatatii, insa unul dintre cele mai importante este legat de stimularea activitatii cerebrale si a inteligentei!

Efectul benefic asupra creierului si inteligentei este dat oferit de cacao, cel mai important ingredient din ciocolata.

Cacaua contine teobromina, o substanta care stimuleaza ritmul cardiac lent, energizeaza organismul si sporeste functiile creierului, ajutandu-te sa iti imbunatatesti atentia, memotia si concentrarea.

Flavonoidele sunt antioxidanti regasiti in compozitia ciocolatei care stimuleaza circulatia sanguina catre creier. In plus, favorizeaza dezvoltarea unor noi forme de memorie si crearea de neuroni, care contribuie din plin la imbunatatirea abilitatilor intelectuale.

Cu toate acestea, medicii avertizeaza ca  trebuie consumata in cantitati moderate. Pe langa toate substantele chimice  care stimuleaza functiile cognitive si te ajuta sa fii mai destept, ciocolata este bogata si in grasimi si ingrediente care pot afecta sanatatea, daca este mancata in exces.

Alege intotdeauna sa mananci variante de ciocolata neagra, deoarece au un continut crescut de cacao si redus de zaharuri si integreaza-le intr-un regim alimentar sanatos si echilibrat.

CONTACTE

Codrut Morosanu

Adresa: info@gfhoreca.ro

Cod poştal: Bucuresti - Romania

Telefon: 0724 262 072

NjkxYjliY